Toetjes

Rainbowcake

Niet zo lang geleden hebben wij deze ( ongezonde ) lekkere rainbowcake gemaakt! Hij ziet er super mooi uit aan de binnenkant en de buitenkant zou je kunnen versieren op de manier die jij wilt:)

Deze rainbowcake is gemaakt van botercreme en biscuitmix ( beide van dr. Oetker ).

Een recept hiervoor vinden was heel lastig, want het ene recept zei weer iets heel anders dan de vorige.. Dus we hebben een beetje geexpirimenteerd en dag is ( gelukkig ) goed gegaan! 

Hieronder de benodigdheden en de bereiding van de taart!

Bereiding

Het belangrijkste ingrediënt voor deze taart is geduld, zonder geduld kom je er niet. Wij hebben er 3 a 4 uur over gedaan om deze taart te maken, mocht je daar geen tijd voor hebben dan raad ik je aan andere recepten te gaan bekijken..

Allereerst beginnen we met het maken van de laagjes ( de kleuren ). Verwarm de oven voor op ( wij hebben ongeveer 160 graden de oven voorverwarmd, want de lagen die wij gaan bakken zijn een stuk dunner dan een gehele taart ) 160 graden. 

Pak nu de biscuitmix, doe alles wat er op de verpakking staat en zorg er voor dat alles in 1 grote mengkom zit. Verdeel daarna de biscuitmix over 6 bakjes, belangrijk is dat je dit in een gelijkwaardige hoeveelheid doet want anders is de ene laag veel dikker dan de andere laag.

Zorg er voor dat elke bakje zijn eigen kleur krijgt ( kleuren van de regenboog ), met behulp van de kleurstoffen. 

 

Doe nu bakje nummer 1 in springvorm nummer 1 ( met bakpapier bedekt! ) en laat dit zo een 10 minuten in de oven staan. Mocht je meerdere springvormen hebben dan kan je meerdere kleuren tegelijk in de oven zetten, dat scheelt heel veel tijd.

Elke kleur moet 10 minuten in de oven op 160 graden. Als een kleur uit de oven komt laat hem dan heel even afkoelen en haal hem daarna uit de springvorm. Ondertussen zou je alvast de volgende springvormen in de oven kunnen zetten, scheelt ook weer tijd;) 

Het bakken van de lagen kost dus vrij veel tijd, omdat elke laag appart gebakken moet worden en ook moet afkoelen.

Als alle kleuren uit de oven zijn laat dit dan allemaal even afkoelen ( ongeveer 30 minuten ) om te voorkomen dat de kleuren door elkaar gaan mengen. 

 

 

Als alle kleuren afgekoeld zijn kan je de botercreme gaan maken, ook hier doe je weer wat er op de verpakkingen staat van de botercreme ( gebruik echt alle drie de zakjes! ), en vervolgens ga je de taart echt in elkaar zitten.

Tussen elke laag van de kleuren moet een laagje botercreme komen, zodat de taart aan elkaar blijft zitten. Smeer tussen elke laag van kleren dus een laag botercreme, en bedek uiteindelijk de hele taart ( boven en zijkanten ) ook met deze botercreme totdat je geen enkele kleur meer kan zien.

 Versier nu ( naar keuze ) de taart en laat hem ongeveer 6 uur afkoelen ( om zeker te zijn dat de kleuren niet door elkaar heen lopen ).

Als je de taart gaat aansnijden raad ik je aan om het mes na elke snee even schoon te maken, zo lopen de kleuren 100% zeker niet door elkaar!

Zoals je nu wel gelezen hebt is deze regenboogtaart heel veel werk, maar mocht je de tijd en zin hebben dan is dit resultaat wel echt geweldig!

 

Benodigdheden

- 2 bescuitmix dr oetker

- 8 eieren
- 6 kleurstoffen

- 3 zakjes botercreme dr oetker
- 300gr boter
- 600ml melk

- Versiering

~Qua keukenspullen heb je springvormen met een diameter van 24cm nodig, bakpapier, mengkommen, 6 bakjes, 6 borden ( waar de biscuitlagen kunnen afkoelen ) en een lepel waarmee je de botercreme over de taart kan verdelen.

 


Banaan-pannenkoeken!

Vandaag een overheerlijk recept voor pannenkoeken :P

Deze overheerlijke pannenkoeken zijn heerlijk als toetje, maar je kan ze ook goed gebruiken als ontbijt.

Het beslag bestaat maar uit 3 ( exclusief de olijfolie om de pannenkoeken in te bakken ) ingrediënten! Wel is het beslag vrij dik en daarom hebben wij het gebakken in de grootte van een American Pancake!

Hieronder de bereiding!

Bereiding

Voor deze heerlijke pannenkoeken heb je niet ontzettend lang de tijd nodig, en vooral niet zoveel ingrediënten! Allereerst breek je de eieren in de beslagkom zodat je de eierschalen weg kan gooien, hier gooi je de bananen en de havermout in. Waarschijnlijk ziet dit er nog niet uit als een goed beslag, maar als je dit eenmaal met de staafmixer hebt gemixt is het zeker een beslag!

Nadat je beslag klaar is kan je de pannenkoeken écht gaan bakken, doe wat olijfolie in de koekenpan en verspreid wat van het beslag op je koekenpan ( de pannenkoeken hoeven niet groot te worden dus pas op met de hoeveelheid ). Draai als jij denkt dat dit kan de pannenkoek om met de spatel en bak de pannenkoek tot dat deze goudbruin van kleur is.

Deze pannenkoeken zijn heerlijk te serveren met appelstroop, jam, maar ook met yoghurt en wat fruit. We hopen dat jullie deze pannenkoeken net zo lekker vinden als dat wij dat vinden!

Kookse!

Benodigdheden

- 4 eieren

- 100 gram havermout

- 2 bananen ( in kleinere stukken gesneden )

- Olijfolie

~Qua keukenspullen heb je een beslagkom, slaafmixer, koekenpan en een spatel nodig

Maak jouw eigen website met JouwWeb