Salades
Broccolisalade

Bereiding
De bereiding van deze broccolisalade is heel makkelijk, zet eerst water op en laat de broccoli ( in kleine stukjes ) en de doperwtjes ongeveer 10 minuten koken. Als deze twee ingrediënten klaar zijn doe je dit in een schaal en daar voeg je noten aan toe (walnoten zijn een echte aanrader, wij gebruiken meestal de "mixed nuts" van de lidl).
Om de salade echt helemaal compleet te maken voeg je hier nog wat olijfolie en zout aan toe, en klaar is kees!
Benodigdheden
- ongeveer 300 gram doperwten
- 1 broccoli ( gesneden in kleinere stukken, de stam is er uitgehaald )
- 150gr noten
- olijfolie
- zout
~Qua keukenspullen heb je een pan ( om de broccoli en erwtjes in te koken ), een snijmesje en plankje ( om de broccoli mee te snijden ) en een saladeschaal nodig.
Voor elk ingrediënt geldt dat je zelf de hoeveelheid kunt bepalen, maar deze hoeveelheden gebruiken wij altijd.
Sperziebonensalade

Bereiding
Zet water op voor de sperziebonen, en voeg ( als het water gekookt is ) de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen ongeveer 10 minuten en giet ze daarna af. Snij ondertussen de uien en de paprika in kleine stukjes, fruit dit voor ongeveer 5 minuten in een hapjespan. Voeg de sperziebonen toe aan de uien en de paprika ( die nog steeds in de hapjespan zitten ) en laat dit even sudderen.
Terwijl de paprika, uien en sperziebonen sudderen kun je de dressing maken. Mix de honing en mosterd goed door elkaar en verspreid dit over de hapjespan. Laat dit nog ongeveer 3 minuten staan, en roer af en toe.
Als het sperziebonendeel klaar is mix je dit met de sla, that's it!
Benodigdheden
- 2 (kleine) rode uien
- 1 paprika
- 400gr sperziebonen
- 1 krop sla
- 3/4 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- olijfolie ( om de paprika en uien in te fruiten )
~Qua keukenspullen heb je een hapjespan, snijmesje, snijplank, slakom, een pollepel ( om mee te roeren ) en een kookpan.
Pastasalade
Bereiding
Doe water in een pan en laat het water koken. Ondertussen ( tijdens het wachten ) kan je alvast de puntpaprika, druiven, sla en de komkommer in kleine stukjes snijden ( de druiven ongeveer door de helft ). Als het water gekookt is kan je de pasta in het water gooien en het dan zo een 8 tot 10 minuten laten koken ( verschilt per pasta ). Als de pasta gekookt is kan je de pasta, paprika, komkommer, sla en de druiven mengen in de saladeschaal. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over heen ( en eventueel nog wat zout en peper ) en de salade is klaar!
Benodigdheden
- 1 rode puntpaprika
- 1 halve komkommer
- 150gr druiven
- 200gr vlinderpasta
- Baby romeinse sla
- Parmezaanse kaas
- Eventueel zout en peper
~Qua keukenspullen heb je een pan nodig ( om water in te koken ), een snijplankje, een snijmesje, een (salade)schaal, en eventueel een vergiet (om de pasta in af te gieten).
Maak jouw eigen website met JouwWeb