Overige recepten

Biologische pepernoten

"O kom er eens kijken, wat er in mijn schaaltje zit.."

Heerlijke biologische pepernoten! Niet 100% healthy, maar nu het december is..

Bereiding

Verwarm allereerst je oven even voor op ongeveer 170°C ( mocht je een iets slechtere oven hebben, dan 175°C en bij een betere oven ongeveer 165°C ). 

Nu gaan we het beslag maken, meng eerst de speltmeel en de amandelmeel met de kokosbloemsuiker en de speculaaskruiden. Voeg hierbij de kokosolie ( vloeibaar! ) vanille aroma en melk toe. Meng dit heel goed door elkaar. Mocht het beslag nu nog erg droog zijn, voeg er dan nog wat extra melk aan toe.

Bedek nu de bakplaat met bakpapier, en we kunnen nu de échte pepernoten gaan maken;) Neem een stukje van het beslag, maak hier een bolletje van en deel dit door de helft voor de echte vorm van pepernoten!

Als je bakplaat vol zit kan je hem voor ongeveer 15-20 minuten in de oven laten staan, en dan zijn je pepernoten alweer klaar! 

Benodigdheden

Voor ongeveer 2,5 bakplaten vol.. (130 pepernoten ):

- 160gr kokosbloemsuiker

- 10tl speculaaskruiden

- 7 eetlepels vloebare kokosolie

- 10 druppels vanille aroma

- een halve theelepel zout

- 4 tot 6 eetlepels melk

- 180gr amandelmeel

- 240gr speltmeel

~Qua keukenspullen heb je een bakplaat, bakpapier, oven en een mengschaal nodig.

Nog iets ongezonder zijn natuurlijk deze chocolade-pepernoten die de laatste tijd steeds meer te koop zijn!

Deze pepernoten maak je door ze ingesmolten chocolade te dompelen en ze daarna een nachtje af te laten koelen ( in de koelkast ). 

Heel veel plezier met het maken van deze pepernoten, maar vooral veel plezier met het eten! :P

Zoete aardappel pizza

Bereiding

Allereerst is het belangrijk om de oven voor te verwarmen op 175 graden. ( De temperatuur verschilt per oven, als je van je oven weet dat hij niet zo goed warm wordt raden wij je aan de oven tussen de 180 en 190 graden voor te verwarmen ).

Rasp vervolgens de zoete aardappel ( werkt ook goed als kleine stukjes van de aardappel in een blender gaan, dan zijn ze zo goed als geraspt ) en doe dit in de mengschaal. Roer de eieren, havermout en een beetje peper en zout goed door de aardappelrasp heen en spreid dit mengsel uit over een bakplaat ( met bakpapier erop! ). Je kan deze pizza in elke vorm maken, maar wij hebben er voor gekozen om een klassieke ronde pizza te maken.

Nu de bodem van de pizza gemaakt is kan je deze 20 tot 30 minuten ( afhankelijk van je oven ) in de oven leggen.

Tijdens de wachttijd kan je ondertussen de bovenkant maken!

Zorg dat de pesto klaar staat ( recept voor pesto staat hieronder! )

Daarnaast is het ook handig om alvast de tomaten en mozzarella in goede stukken te snijden.

Als de 20 tot 30 minuten om zijn haal je de pizza uit de oven. ( laat de oven aanstaan! ) Nu draai je de pizza om ( kan een beetje slap zijn, dus wees voorzichtig ), smeer je de pesto over de bovenkant en verspreid je de mozzarella en tomaat over de bovenkant. Als je alles goed verspreid hebt kan je de pizza weer in de oven leggen ( dit keer met de bovenkant naar boven ), dit laat je er ongeveer 8 minuten in liggen.

Als de pizza er 8 minuten in heeft gelegen is je pizza klaar! Wij hopen dat jullie net zoveel van deze pizza genieten als wij hebben gedaan.

Kookse!

Benodigdheden

- 1 grote zoete aardappel ( of 2 kleine )

- 2 eieren

- 100 gram havermout

- zout en peper ( om de bodem op smaak te brengen, je kan dit ook weglaten )

 

Wat er op de pizza gaat ( naar eigen keuze ). Dit hebben wij gebruikt:

- roma tomaten ( hoeveelheid naar eigen keuze, wij hebben er maar 2 gebruikt ).

- Mozzarella

- Pesto

~ Qua keukenspullen; een oven incl. bakplaat en bakpapier, mengschaal en ovenhandschoenen

 

* Excuses voor de slechte foto's

Maak jouw eigen website met JouwWeb