Soepen
Tomatensoep
Bereiding
Pel de buitenste laag van de ui en knoflook af, en snijd ze in kleine stukjes. Vervolgens snijd je ook je wortel in stukjes en doe je wat olijfolie in de pan. Nu doe je ui, knoflook en wortel in de pan totdat de ui een beetje bruin wordt.
Ondertussen ( nu de ui, knoflook en wortel in de pan liggen ) kan je de 8 Roma tomaten allemaal ongeveer door vieren snijden.
Als de ui, knoflook en wortel klaar zijn gooi je de 8 Roma tomaten, 750 mL water en de bouillonblokjes erbij. Laat dit zo een 20 minuten op het vuur staan.
Als de soep ongeveer 20 minuten op heeft gestaan, ziet het er nog niet helemaal uit als soep, om dat te verbeteren kan je met de staafmixer aan de slag! Mix de soep met de staafmixer, hoe een dunnere soep je wilt, hoe langer je moet mixen.
Als versierinkje heb wij er nog een basilicumblaadje bovenop gedaan ( vonden we er lekker uitzien ), dat is natuurlijk optioneel;)
Dit is wel een beetje de basis voor een tomatensoep, en zelf vonden wij dit een heerlijke ( en makkelijke! ) soep. We hopen dat jullie hem net zo geslaagd vinden als dat wij dat vinden!
Kookse!
Benodigdheden
Voor deze overheerlijke tomatensoep heb je nodig:
- 750 mL water
- 8 Roma tomaten
- olijfolie
- 1 ui
- 1 wortel ( een vrij grote )
- 1 "stukje" knoflook
- 2 rund bouillonblokjes (normaal gesproken gebruik ik geen vlees in mijn recepten, hier zou je de bouillonblokjes eventueel kunnen weglaten of vervangen. De soep smaakt dan natuurlijk wel anders.)
- Als versierinkje; een basilicumblaadje ;)
~ Qua keukenspullen heb je een grote pan, snijplankje, snijmesje, en een staafmixer nodig.
Maak jouw eigen website met JouwWeb